Kartoffelsuppe med stenbiderrogn og cremefraiche

Den let saltede stenbiderrogn vendt med frisk cremefraiche er fantastisk sammen med den cremede og milde suppe.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Klargør alle grøntsagerne.
  • 2

    Suppe

    Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene.
  • 3 Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene.
  • 4 Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • 5 Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens.
  • 6 Smag suppen til med salt og peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.
  • 7 Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen.
  • 8 Sæt stenbidercremen på køl med plastfolie over, hvis du ikke serverer den med det samme.
  • 9

    Spisetid

    Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til.
  • 10 Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.
  • 11 ©OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsuppe med stenbiderrogn og cremefraiche

Tip

Hvis suppen bliver for tyk i konsistensen, så tilsæt lidt mere mælk eller vand. Drys evt. med hakket purløg.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier