Kartoffelsuppe med stenbiderrogn og cremefraiche

Den let saltede stenbiderrogn vendt med frisk cremefraiche er fantastisk sammen med den cremede og milde suppe.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Klargør alle grøntsagerne.
  • 2

    Suppe

    Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene.
  • 3 Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene.
  • 4 Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • 5 Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens.
  • 6 Smag suppen til med salt og peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.
  • 7 Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen.
  • 8 Sæt stenbidercremen på køl med plastfolie over, hvis du ikke serverer den med det samme.
  • 9

    Spisetid

    Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til.
  • 10 Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.
  • 11 ©OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsuppe med stenbiderrogn og cremefraiche

Tip

Hvis suppen bliver for tyk i konsistensen, så tilsæt lidt mere mælk eller vand. Drys evt. med hakket purløg.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier