Nyd denne cremede kartoffelsuppe på en kold vinterdag.

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Skyl og rens porrerne. Skær roden og lidt af toppen af.
  • 3 Skær porrerne i skiver på 1 cm.
  • 4 Vask og skræl sellerien. Skær den terninger.
  • 5 Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
  • 6 Kom smørret i en gryde og smelt det.
  • 7 Kom porrer, selleri og kartofler i gryden og svits dem. Grøntsagerne må ikke blive brune.
  • 8 Kom bouillon-terning og vand i gryden og rør rundt.
  • 9 Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.
  • 10 Tag gryden af og lad suppen køle lidt af.
  • 11 Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen.
  • 12 Gentag punkt 11 til al suppen er blendet.
  • 13 Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. Kom salt, peber og fløde i suppen og rør rundt.
  • 14 Smag suppen til med salt og peber.
  • 15 Skyl persillebladene og purløg.
  • 16 Hak det fint.
  • 17 Hæld suppen i tallerkener, og pynt med hakket persille og purløg.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsuppe

Tip

Forslag til tilbehør: Fuldkornsbrød eller foccacia-brød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier