Kartoffelpizza med salat af broccoli med ansjoser og hvidløg

Med denne opskrift får du råvarer fra alle lag i madpyramiden: Grove grøntsager og kartofler fra bunden, fuldkornshvedemel fra midten, og ost, olivenolie og ansjoser fra toppen.

Sådan gør du

  • 1

    Dej

    Opløs gæren i vandet.
  • 2 Rør olie, salt og det grove mel i vandet.
  • 3 Tilsæt hvid hvede og rør dejen godt sammen med en grydeske.
  • 4 Dæk skålen med et rent vådt opvredet viskestykke
  • 5 Stil til hævning et lunt sted i ½ time.
  • 6

    Saml pizzaen

    Indstil ovnen på 250 grader.
  • 7 Tag pizzadejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • 8 Damp og dræn spinaten godt – den må ikke være våd, når den skal på pizzaen.
  • 9 Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver.
  • 10 Hak løget fint.
  • 11 Hak mozzarellaosten fint.
  • 12 Rul dejen ud til bradepandestørrelse – ca. 30 x 40 cm.
  • 13 Gnid olivenolie ud over pizzadejen og drys med finthakket løg.
  • 14 Fordel kartoffelskiver, spinat, lufttørret skinke, rosmarin og mozzarella på pizzaen.
  • 15 Bag den ved 250 grader i ca. 15-20 min.
  • 16

    Salat af broccoli med ansjoser og hvidløg

    Del broccoli i buketter.
  • 17 Damp i 3 minutter og hæld al vandet fra.
  • 18 Mos groft med en gaffel.
  • 19 Afdryp ansjoser godt, brug evt. køkkenrulle.
  • 20 Skær ansjoser ud i små stykker.
  • 21 Tilsæt til broccolien.
  • 22 Pres hvidløg over og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelpizza med salat af broccoli med ansjoser og hvidløg

Opskriften er udviklet af