Kartoffelboller med lidt ost og allehånde

Hjemmelavede, lune boller smager altid en smule bedre. Disse boller er lavet med kartofler og ost i dejen. Nyd dem med salat og tomat - velbekomme!

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 4 Vask og skræl kartoflerne.
  • 5 Riv kartoflerne fint.
  • 6 Skære skorpen af osten.
  • 7 Riv osten.
  • 8 Smuldr gæren i en stor skål.
  • 9 Hæld lunkent vand og kærnemælk i skålen. Rør godt.
  • 10 Kom kartofler og ost i skålen. Rør.
  • 11 Kom salt og allehånde eller muskatnød i skålen. Rør.
  • 12 Kom fuldkornshvedemel i skålen. Rør godt.
  • 13 Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, og rør godt med en grydeske.
  • 14 Slå luft ind i dejen med grydeskeen.
  • 15 Ælt dejen færdig på bordet.
  • 16 Læg film over dejen, og lad den hæve i 15 minutter.
  • 17 Rul dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
  • 18 Form 12 boller, og sæt dem på bagepladen.
  • 19 Læg film over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
  • 20 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 21 Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag bollerne i 15-20 minutter.
  • 22 Tag bollerne ud, og lad dem køle af på en bagerist.
  • 23 Skær bollerne over og fyld dem med salatblade og skiver af tomat eller andet pålæg.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelboller med lidt ost og allehånde

Opskriften er udviklet af