Kartoffelæggekage med bønnesalat

Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffelæggekagen har du en god, stor frokost eller aftensmad.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3

    Kartofler

    Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.

  • 4 Kom 1 liter vand, 1 tsk. salt og kartoflerne i en gryde.
  • 5 Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
  • 6 Hæld kogevandet fra, og lad kartoflerne køle af.
  • 7 Skær kartoflerne i både.
  • 8

    Kartoffelæggekage

    Pil og hak skalotteløgene.

  • 9 Slå æggene ud i en skål.
  • 10 Kom kartoffelmel og mælk i skålen, og pisk det godt sammen.
  • 11 Kom salt og peber i skålen. Pisk godt.
  • 12 Hæld olien på en pande, og varm den op.
  • 13 Kom løg og kartofler på panden. Rør rundt og svits.
  • 14 Hæld æggemassen på panden.
  • 15 Skru ned og skub æggemassen sammen.
  • 16 Læg låg på panden, og steg indtil æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, som passer til panden, så brug sølvpapir i stedet for.
  • 17 Servér æggekagen med bønnesalaten.
  • 18

    Bønnesalat

    Mål alle ingredienser af.

  • 19 Nip de grønne bønner, og skyl dem grundigt.
  • 20 Skær de grønne bønner i mindre stykker.
  • 21 Hæld vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  • 22 Kom bønnerne i gryden, og kog dem i ca. 3-4 minutter, indtil de er sprøde.
  • 23 Hæld kogevandet fra bønnerne. Kom bønnerne i si.
  • 24

    Åben dåsen med hvide bønner, og hæld dem i en si.

  • 25 Lad de hvide bønner dryppe af.
  • 26 Skyl peberfrugten.
  • 27 Skær peberfrugten over og fjern stilken og frøene.
  • 28 Skær peberfrugten i små terninger.
  • 29 Skyl purløg og klip det.
  • 30 Kom de grønne bønner, de hvide bønner, peberfrugt og purløg i en skål.
  • 31

    Dressing

    Pil og pres hvidløgene.

  • 32 Pres citronen.
  • 33 Hæld olie og citronsaft i en lille skål. Rør godt.
  • 34 Kom hvidløg, salt og peber i skålen. Rør godt.
  • 35 Hæld dressingen over salaten, og bland den godt.
  • 36 Smag salaten til med citronsaft, salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelæggekage med bønnesalat

Opskriften er udviklet af