Karbonader med bønner og porre-kartofler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Stil bønnerne til optøning. Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Skær porrerne i tynde ringe og kartoflerne i tynde skiver.
  • 3 Rør lidt af mælken og melet sammen i en gryde.
  • 4 Tilsæt resten af mælken og bring det i kog under omrøring.
  • 5 Tilsæt porrer og kartofler og giv det et opkog.
  • 6 Rør i gryden, så det ikke brænder på.
  • 7 Krydr med salt og peber og fordel det i et ovnfast fad.
  • 8 Sæt fadet i ovnen ca. 30 minutter til kartoflerne er møre.
  • 9 Hak bønnerne groft, evt. i en hurtighakker, og rør dem sammen med kødet, salt, peber og knust hvidløg.
  • 10 Form 4 karbonader og vend dem i mel.
  • 11 Varm fedtstoffet på en pande ved god varme.
  • 12 Brun karbonaderne i 2 minutter på hver side.
  • 13 Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side.
  • 14 Eller stil dem i ovnen ca. 10 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Karbonader med bønner og porre-kartofler

Tip

Færdig hvid mælkesovs kan bruges i stedet for selv at koge mælk og mel til en jævning. Porrer og kartofler kan gives nogle minutters opkog i vand, dryppe af og lægges i et ovnfast fad, hvorefter færdig hvid mælkesovs hældes over. Krydr evt. porre-kartofler med frisk eller tørret timian.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier