Dejligt mørt kalvekød rullet som steg på spid. Vi har fyldt den med krydderurter, finthakkede hårdkogte æg, hakket oksemarv samt lidt ingefær, salt og peber.

Sådan gør du

  • 1 Kødet saltes og lægges en time i køleskabet.
  • 2 Krydderurterne hakkes og blandes med de finthakkede hårdkogte æg, hakket oksemarv samt lidt ingefær, salt og peber.
  • 3 Blandingen bredes ud på kalvebrystets inderside, dvs. den side hvor ribbenene har siddet.
  • 4 Kødet rulles og snøres med kødtråd.
  • 5 Brug eventuelt nogle kødnåle til at holde den sammen, hvis det kniber, mens den bindes.
  • 6 Stegen sættes på spid og steges.
  • 7 Der dryppes med smør og drysses med lidt ingefær og evt. lidt salt under stegningen.
  • 8 Anbring et fad med lidt vand under spiddet, så den gode kraft drypper heri.
  • 9 Den kan bruges til sovs, hvis den ikke er for fed eller salt.
  • 10 Steges i ovn ved 140 grader i 1½ - 2 timer efter tykkelse og brunes, hvis nødvendigt.
  • 11 Har man ikke et roterende spid, kan stegen fint steges i kuglegrillen ved indirekte varme eller som enhver anden steg i ovnen.
  • {{recipeDoneText}} Kalvekød på spid

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier