Kalvefrikassé

En grøn variation af klassisk kalvefrikassé, suppleret med spinat og den af haveejere så forhadte skvalderkål. Ukrudtet smager dejligt, når det er på sit relativt spæde og lysegrønne stadie – men kan erstattes med rucola, hvis du ikke lige har en overgroet have nær dig. Frisk gedeost giver en karakteristisk kant og samtidig et cremet udtryk i retten. Opskriften er fra Meyers Simremad

Sådan gør du

  • 1

    Dagen før

    Drys salt på kødet, dæk det til, og sæt det i køleskabet, til dagen efter.
  • 2

    På dagen

    Kom kødet over i en passende gryde sammen med bouillonen, og kog kødet langsomt op, så alle urenheder bliver kogt ud af kødet. Skum grundigt undervejs, og tilsæt laurbærblade og timian. Kog kødet i 2-2½ time ved svag varme, til det er helt mørt.
  • 3 Pil løgene – du må gerne lade en del af toppene blive på. Skær løgene i kvarte. Kog løgene med de sidste 10 minutter af kogetiden. Tag kød og løg op af gryden, og hold dem evt. varme under alufolie.
  • 4 Sigt krydderierne fra, og kog lagen ind til en kraftig bouillon – der skal være mindst 8 dl tilbage.
  • 5

    Sovs

    Smelt smørret i en ren gryde, kom melet i, og lav en smørbolle. Rist bollen let igennem, uden at den tager farve.
  • 6 Tilsæt den indkogte bouillon lidt efter lidt under piskning. Tilsæt også fløden, og kog sovsen godt igennem.
  • 7 Pluk spinaten, og skyl den fri for jord. Kør den tør i en salatslynge eller tør den let i et viskestykke. Skyl skvalderkålen, og kør også den tør i salatslyngen. 
  • 8 Kom ca. halvdelen af spinaten og al gedeosten ned i sovsen, og blend den flot grøn i en blender (gem evt. lidt af osten til ekstra topping).
  • 9 Pluk kødet i lange store strimler, eller skær dem i fire flotte blokke. Varm kødet op i sovsen sammen med resten af spinaten og løgene. 
  • 10 Smag til med salt, citronsaft og peber. Juster også smagen med lidt citronsaft. 
  • 11 Drys skvalderkål og revet citronskal over frikasséen, lige før du serverer den. Spis nye kartofler eller kogte perlekorn til.
  • {{recipeDoneText}} Kalvefrikassé

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier