Kalkun i chokoladesauce med grillet courgette

Sådan gør du

  • 1 1 spsk olie varmes op i en wok eller pande med høje sider.
  • 2 Nelliker og peberkorn knuses eller hakkes groft. Alle krydderierne ristes ved høj varme i olien et par min. Mandler, løg, hvidløg og chili hakkes og kommes i krydderierne.
  • 3 Blandingen steges ved jævn varme, til løgene er klare og mandlerne gyldne.
  • 4 Tomatpuré tilsættes og blandingen steger endnu et par min. under omrøring.
  • 5 Bouillon og tomater hældes ved, og blandingen simrer under låg i ca. 20 min.
  • 6 Laurbærblad og kanel fiskes op, og saucen blendes, til den er jævn og glat.
  • 7 Saucen kommes tilbage i en gryde og bringes atter i kog.
  • 8

    Chokoladen hakkes. Chokoladen tilsættes, og der røres i saucen, til chokoladen er smeltet. Kalkunkødet brunes i 1 spsk olie på en slip-let pande og krydres med salt og peber.

  • 9 Kødet blandes i chokoladesaucen, og det koges igennem i ca. 10 min. Saucen skal være ret tyk og tæt – er den for tyk, kan den justeres med lidt vand.
  • 10 Retten smages til med salt, peber og sukker og drysses evt. med krydderurt. Courgetterne skæres i 1 cm tykke skrå skiver.
  • 11 Skiverne pensles med resten af olien, krydres med salt og peber og steges eller grilles 2 - 3 min. på hver side.
  • {{recipeDoneText}} Kalkun i chokoladesauce med grillet courgette

Opskriften er udviklet af