Kaffeglaseret laks med grøntsager

Vi har valgt majs og gulerødder som tilbehør, men nydampede sukkerærter, grillede peberfrugter eller courgetter smager også herligt til.

Sådan gør du

  • 1 Kom kaffe, juice, sukker og chili i en mindre gryde. Lad glaseringen simre uden låg i 20 minutter.
  • 2 Tag gryden fra varmen, og pisk smørret, skåret i lidt mindre stykker, i gryden.  
  • 3 Kog majskolberne møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tag op, og skær eventuelt i skiver.
  • 4 Kog gulerødderne møre i letsaltet vand i 6-7 minutter.  
  • 5 Drys laksen med salt og peber, og kom en anelse olie på. Steg på en grillpande, eller brug din grill. Grill laksen i ca. 5 minutter per side.
  • 6 Server den nygrillede laks med grøntsager, og dryp glaseringen over. Pynt med persille, og server gerne nykogt ris til.  
  • 7 Kilde: Krydderiet 2, 2005
  • {{recipeDoneText}} Kaffeglaseret laks med grøntsager

Opskriften er udviklet af