Kål marineret i hyldeblomst og citrusfrugter

Sådan kan du også undgå madspild! Lad dig inspirere af Claus Holm og undgå skraldespanden, når du laver mad. I denne opskrift bruger han stokken fra kålen fremfor at smide den ud. Du kan bruge lige den kål, du har tilovers. 

Sådan gør du

  • 1 Steg stokken fra kålen på panden. Du kan også stege hele kålen, men har du kun stokken tilbage, bruger du den. 
  • 2 Krydr kålen med salt og peber. 
  • 3 Hæld halvdelen af den angivet mængde hyldeblomstsaft over kålen på panden. 
  • 4 Smag mayonnaisen til med salt og smør den i bunden af en skål. 
  • 5 Rør citronsaft sammen med olivenolie og den resterende mængde hyldeblomstsaft sammen til en dressing. 
  • 6 Skær grape i skiver og læg skiverne i skålen med mayonnaise. 
  • 7 Når kålen har fået en gylden stegeskorpe, tages den af panden og lægges i skålen med mayonnaise og grape. Afslut med hyldeblomstdressingen. 
  • {{recipeDoneText}} Kål marineret i hyldeblomst og citrusfrugter

Opskriften er udviklet af