Bradepande De luxe, fordi vi kommer så mange nødder, mandler og marcipan i kagen, som vi kan. Og så svøber vi herligheden i tyk glasur og dekorerer med mandler i forskellige fine faconer. Vi bager kagen i en engangsform af aluminium, du kan købe i Irma, for vi synes, kagen er så fin, at den kan gives som gave.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader.
  • 2 Kom hasselnødder og valnødder i en foodprocessor, og hak dem ganske fint.
  • 3 Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen.
  • 4 Riv marcipanen groft eller bræk den i små stykker og kom i dejen. Rør godt rundt, så den fordeler sig.
  • 5 Vend til sidst mel i dejen.
  • 6 Smør en 2,4 liters aluform med smør og drys med hvedemel. Kom dejen i og glat ud.
  • 7 Bag kagen i 35-40 minutter, til den er godt gylden. Tag ud og afkøl kagen helt.  
  • 8 Kom æggehviden i en skål og pisk flormelis i, til du har en glat og tyk glasur. Kom glasuren på kagen, og pynt straks med mandler. Lad stivne og skær i ruder.
  • 9 Tip: Du kan smage glasuren til med 2-3 spsk Grand Marnier eller citronsaft, men så skal du bruge 2 spsk mindre æggehvide.
  • {{recipeDoneText}} Julekage

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier