And, gås eller flæskesteg juleaften? Denne opskrift på sprød juleand med æble- og sveskefyld vil nemt få dig til at beslutte dig. 

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rens en frisk and på 3,5 kg, fyld den med æbler og svesker og gnid den godt med salt og peber.
  • 2 Læg anden med brystet nedad i bradepanden.
  • 3 Læg indmaden ved, hæld 3 dl vand ved og sæt den i ovnen i en time ved 160 grader varmluft eller 170 grader i alm. ovn.
  • 4 Vend anden, læg den på stegeristen med bradepanden under og fortsæt stegningen i yderligere to timer.
  • 5 Dryp anden hver halve time med væske fra bradepanden.
  • 6 Tag anden ud af ovnen og sæt den til hvile mindst tre timer.
  • 7 Hæld skyen i en smal plastbeholder og sæt den på køl.
  • 8 Parter anden og læg stykkerne på risten i bradepanden.
  • 9 Skær brysterne af langs med brystbenet og del dem i tre stykker hver.
  • 10 Skær vingerne af. Skær lårene af og del dem i over- og underlår.
  • 11 Læg æblerne, sveskerne samt indmaden i bradepanden.
  • 12 Sæt det i ovnen på 200 grader i 20 min. og server.
  • 13

    Gammeldags brun sovs

    Skrab fedtet af stegeskyen, som hældes i en gryde.

  • 14 Kog den ind med piskefløde og evt. lidt ekstra andefond.
  • 15 Smag til med salt og peber og farv med lidt kulør.
  • 16 Sovsen er nu færdig og skal bare varmes før servering.
  • {{recipeDoneText}} Juleand

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier