Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat

Jordskoksuppe er en klar favorit, når suppemånederne trænger sig på. Den nøddeagtige smag fra de knoldede jordskokker passer perfekt til jomfruhummeren og de smørstegte salatblade.

Sådan gør du

  • 1 Skræl jordskokkerne.
  • 2 Sautér finthakket skalotteløg i smør.
  • 3 Tilsæt hvidvin og kog ned.
  • 4 Tilsæt hønsefond, fløde og jordskokker.
  • 5 Kog suppen i cirka 15 minutter.
  • 6 Blend suppen og sigt den.
  • 7

    Garniture

    Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern.
  • 8 Sautér dem i smør.
  • 9 Kom jomfruhummerhalerne ved sammen med hakket persille.
  • 10 Vend salaterne i smør på panden.
  • 11 Tilsat hvidvinseddike.
  • 12

    Anretning

    Kom salaten, de sauterede jordskokker og jomfruhummerhalerne i midten af dybe og varme skåle.
  • 13 Hæld suppen på. Servere straks.
  • {{recipeDoneText}} Jordskoksuppe med jomfruhummer og stegt salat

Tip

Har du et stramt budget, så kan jomfruhummerhalerne sagtens helt udelades. De kan også erstattes med et lille stykke fisk. Kig efter fiskehandlerens tilbud. Jordskokker kan skiftes ud med ærter, pastinak, kartofler eller selleri.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier