En dejlig sommerkage, som er en variant af den klassiske danske jordbærkage, hvor den traditionelle bastante bund er gjort saftigere og mere lækker med appelsinsaft.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader. 
  • 2 Smelt smørret. 
  • 3 Kom æg og sukker i en skål og pisk til skum. 
  • 4 Bland hvedemel og bagepulver i en skål og vend i æggesnapsen. Rør smørret heri. 
  • 5 En springform på 24 cm smøres og drysses med mel eller rasp. 
  • 6 Kom dejen heri og sæt midt i ovnen. Bag kagen i 30 minutter. 
  • 7 Tag ud og pres saften fra appelsinen ud over kagen. Afkøl helt. 
  • 8 Kom sukker og vaniljekorn i en afkølet gryde. Mas sukker og vaniljekorn sammen med bagsiden af en ske, så fordeler vaniljen sig nemmest i hele cremen. 
  • 9 Kom mælk, æggeblommer og majsstivelse i gryden og pisk alt sammen. 
  • 10 Sæt gryden på komfuret og rør, indtil cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk den godt igennem. 
  • 11 Læg film over cremen, ikke skålen, men cremen, så den ikke får skind. Afkøl helt. 
  • 12 Pisk den nu kolde creme igennem, pisk fløden til skum og vend den i cremen. Kommes på kagen og pyntes med jordbær. 
  • 13 Drys mandelflager over og servér.
  • 14 Tip: Kom også revet appelsinskal på kagebunden, hvis du elsker smagen af appelsin.
  • {{recipeDoneText}} Jordbærkage

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier