Jordbæris med hyldeblomst

Skøn og cremet jordbæris med sommerlig smag af hyldeblomst. Isene kan også støbes som ispinde i stedet for, så giver opskriften 6-8 stk.

Sådan gør du

  • 1 Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljen, til det er lyst og luftigt, 3-4 min. Blend bærrene sammen med hyldeblomstsaft, hæld pureen igennem en sigte og vend det i æggesnapsen.
  • 2 Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
  • 3 Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra hyldeblomst.
  • 4 Hæld ismassen i isbægre, drys med frysetørrede bær og sæt dem i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt frosne.
  • {{recipeDoneText}} Jordbæris med hyldeblomst

Tip

Isene smager bedst med solmodne, friske jordbær og hjemmelavet hyldeblomstsaft, så undgå at lave dem om vinteren.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter