Jordbær med myntemarengs

Sådan gør du

  • 1 Jordbærrene skylles, nippes og skæres i mindre stykker.
  • 2 Sukker og citronsaft røres sammen, til sukkeret er smeltet.
  • 3 Lagen hældes over jordbærrene, der stilles på køl i en halv time, mens der røres i dem et par gange.
  • 4 Æggehvider og flormelis piskes til et tæt, stift skum med en el-pisker i en skål over et varmt vandbad.
  • 5 Hakket mynte piskes i marengsmassen til sidst.
  • 6 Lagkagebunden lægges på en bageplade med bagepapir.
  • 7 Saften fra jordbærrene dryppes over bunden, jordbærrene fordeles og marengsen kommes på jordbærrene.
  • 8 Marengsen drysses med flormelis.
  • 9 Desserten sættes under grillen, til marengsen er blevet gylden, og flormelisen er smeltet og danner gyldne sukkerperler, ca. 4 min.
  • 10 Hold øje med desserten, mens den grilles – det går meget hurtigt!
  • 11 Desserten pyntes med mynteblade.
  • {{recipeDoneText}} Jordbær med myntemarengs

Tip

Carlsberg Master Brew passer fint til.

Opskriften er udviklet af