Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish

Sådan gør du

  • 1 Kom kødet i en gryde sammen med vinen.
  • 2 Hæld kogende vand over til kødet netop er dækket.
  • 3 Bring det i kog.
  • 4 Fjern skummet med en ske.
  • 5 Tilsæt løget skåret i kvarte samt timian, laurbærblade, salt og peberkorn.
  • 6 Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet.
  • 7 Tag kødet op og køl det lidt af.
  • 8 Pil kødet af skanken.
  • 9 Kassér ben, fedt og svær.
  • 10 Skær kødet fra skanken og nakkefileten i små stykker.
  • 11 Si kogelagen gennem et rent klæde.
  • 12 Skum evt. for fedt.
  • 13 Kog lagen ind til ca. ½ l.
  • 14 Kom porre skåret i ringe i og kog dem 5 minutter.
  • 15 Afkøl lagen til den er lunken.
  • 16 Kom kødet i kogelagen sammen med oliven skåret i skiver.
  • 17 Smag til med salt og peber.
  • 18 Fordel kød og lage i en form foret med film.
  • 19 Dæk sylten med film og stil den i køleskab 1-2 døgn.
  • 20 Skær sylten i skiver med en skarp, tyndbladet kniv, fx en filetkniv.
  • 21 Dyp evt. kniven i varmt vand mellem hver skive der skæres.
  • 22 Skræl rødbederne og skær dem i tern på 1x1x1 cm.
  • 23 Skær løget i små tern.
  • 24 Svits rødbede- og løgtern i en gryde i olien.
  • 25 Tilsæt rosiner og bouillon.
  • 26 Kog det under låg ca. 10 minutter.
  • 27 Tilsæt balsamico og sukker og kog uden låg 5 minutter.
  • 28 Smag til med salt og peber.
  • 29 Hæld relishen i et rent glas.
  • 30 Sæt låg på. Køl af og stil det i køleskab.
  • 31 Relishen smager bedst, hvis den er lavet et par dage i forvejen.
  • 32 Nip persillen for grove stilke og hak den groft.
  • 33 Pisk olie og citronsaft sammen og krydr med salt og peber.
  • 34 Vend det i persillen.
  • {{recipeDoneText}} Hvidvinssylte med oliven og rødbederelish

Tip

Man kan komme 1 tsk friske timianblade i kogelagen samtidig med porrerne. Opskriften er udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard.

Opskriften er udviklet af