Sådan gør du

  • 1 Smelt honning og farin i en gryde ved svag varme.
  • 2

    Lad det svale lidt og rør ægget i. Bland hvedemel, natron og krydderier og ælt det i dejen.

  • 3 Læg dejen køligt et par timer til den er helt kold og fast, eller lad den hvile til næste dag.
  • 4 Rul dejen ud i 1/2-1 cm’s tykkelse og udstik den med hjerteforme.
  • 5 Bag kagerne 8-10 min. ved 175° på midterste ovnrille.
  • 6 Afkøl kagerne på en bagerist inden de pyntes med glasur.
  • 7 Glasur: Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt 1/2 æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har passende konsistens.
  • 8 Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet og sprøjt glasur på kagerne.
  • 9 Når kagerne er pyntet, skal de tørre.
  • 10 De bør ikke lægges oven på hinanden, så kan glasuren knække.
  • {{recipeDoneText}} Honningkagehjerter

Tip

Honningkagehjerterne kan bages i forskellige størrelser. Hjerterne kan også bruges som pynt på juletræet eller som bordkort. I stedet for glasur kan kagerne pyntes med smeltet chokolade.

Opskriften er udviklet af