Holms kokkeskole: Bearnaise

Sådan gør du

  • 1 Først blander du hvidvinseddike, estragoneddike, skalotteløg, laurbærblad, estragon, kørvel og peber i en gryde.  
  • 2 Blandingen koges ind til en tredjedel og sigtes.  
  • 3 Hæld pasteuriserede æggeblommer op i en gryde.  
  • 4 Tilsæt en smule af den varme essens til æggene, mens du pisker.   
  • 5 Sæt gryden over svag varme, mens du fortsat pisker og gradvist tilsætter resten af essensen, indtil blandingen tykner.  
  • 6 Tag gryden af varmen og tilsæt langsomt og i en tynd stråle det klarede smør, mens du pisker.  
  • 7 Stil slut smages til med salt og friskkværnet hvid peber, samt ca. 1 ½ spsk. frisk estragon, ½ spsk. kørvel og ganske lidt cayennepeber.  
  • {{recipeDoneText}} Holms kokkeskole: Bearnaise

Tip

Der kan bruges tørrede krydderurter.

Opskriften er udviklet af