Holms kokkeskole: Bearnaise

Sådan gør du

  • 1

    Først blander du hvidvinseddike, estragoneddike, skalotteløg, laurbærblad, estragon, kørvel og peber i en gryde.

     

  • 2

    Blandingen koges ind til en tredjedel og sigtes.

     

  • 3

    Hæld pasteuriserede æggeblommer op i en gryde.

     

  • 4

    Tilsæt en smule af den varme essens til æggene, mens du pisker. 

     

  • 5

    Sæt gryden over svag varme, mens du fortsat pisker og gradvist tilsætter resten af essensen, indtil blandingen tykner.

     

  • 6

    Tag gryden af varmen og tilsæt langsomt og i en tynd stråle det klarede smør, mens du pisker.

     

  • 7

    Stil slut smages til med salt og friskkværnet hvid peber, samt ca. 1 ½ spsk. frisk estragon, ½ spsk. kørvel og ganske lidt cayennepeber.

     

  • {{recipeDoneText}} Holms kokkeskole: Bearnaise

Tip

Der kan bruges tørrede krydderurter.

Opskriften er udviklet af