Jødisk penicillin bliver den kaldt, og der er noget om snakken... Hønsekødssuppe er både et smagfuldt måltid og (en slags) medicin.

Sådan gør du

  • 1 Kom kyllingen i en gryde, og dæk med vand (1½-2 liter). Kog op, og kom salt i gryden. Fjern det skum, der dannes på overfladen. 
  • 2 Skær suppegrøntsager (ikke fyldet) i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med alle krydderier. Læg låg på, og lad simre i ca. 1½ time. 
  • 3 Tag kyllingen op, og afkøl. 
  • 4 Fjern suppegrøntsager og krydderier. 
  • 5 Si suppen. Brug en tæt sigte eller hæld gennem en stofble, hvis du ønsker en meget klar suppe. 
  • 6 Skær grøntsager (fyld) i små tern, og kom dem i suppen. Kog møre i ca. 10 minutter. 
  • 7 Pil kyllingen, alt skind og ben tages fra. Skær eller riv kødet i mindre stykker, og kom dem i suppen.
  • 8  Smag til med salt og peber, og servér med brød.
  • {{recipeDoneText}} Hønsekødssuppe

Opskriften er udviklet af