Lav din egen sundere nutella med kun tre ingredienser. Det eneste du skal bruge er hasselnødder, chokolade, lidt salt og en god foodprocessor.

Sådan gør du

  • 1 Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen (5-10 min ved 150 grader), indtil skallerne løsner sig.  
  • 2 Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke. Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.
  • 3 Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er. 
  • 4 Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.
  • 5 Blend igen, og hæld derefter din Nutella i et skoldet syltetøjsglas. Sæt glasset i køleskabet, så din Nutella tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.
  • {{recipeDoneText}}  Hjemmelavet nutella

Opskriften er udviklet af