Hjemmelavet nutella

Lav din egen sundere nutella med kun tre ingredienser. Det eneste du skal bruge er hasselnødder, chokolade, lidt salt og en god foodprocessor

Sådan gør du

  • 1 Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen (5-10 min ved 150 grader), indtil skallerne løsner sig. 
  • 2 Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke. 
  • 3 Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.
  • 4 Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.
  • 5 Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.
  • 6 Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din Nutella i et skoldet syltetøjsglas.
  • 7 Sæt glasset i køleskabet, så din Nutella tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet nutella

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter