Helstegt svinemørbrad i svampesauce

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 6 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 516 kcal
  • Fedtenergi 36 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 2 Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. 
  • 3 Afpuds mørbraden, dup den tør og krydr den med salt og peber. 
  • 4 Steg den, på alle sider, på en pande i olie og smør. Læg den i en lille bradepande eller et ovnfast fad og stil den i ovnen i ca. 10 minutter. Brug her kødtermometer – mørbraden skal have en kernetemperatur på 82 grader. 
  • 5 Imens gøres svampene i stand og skæres i kvarte. 
  • 6 Steg dem på panden, hvor mørbraden er brunet, lad dem blive gyldne og hæld nu først bouillon over, og lad den koge lidt ind, herefter fløde og cremefraiche over, og lad det creme godt op omkring svampene. Giv saucen lidt kulør og smag den til. 
  • 7 Skyl, tør og nip persille. 
  • 8

    Anretning

    Anret kødet med svampesaucen, persille og kartofler ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt svinemørbrad i svampesauce

Tip

En enkel grøn salat vil matche retten godt.

Opskriften er udviklet af