Helstegt culotte med skorzonerrod vinaigrette

Sådan gør du

  • 1 Culotten klargøres.
  • 2 Brunes grundigt på en pande, krydres med flagesalt og frisk kværnet sort peber.
  • 3 Steges i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter.
  • 4 Lad culotten hvile udækket i 10 minutter og derefter lægges et stykke sølvpapir over og culottestegen skal trække 15 minutter mere.
  • 5 Skæres i skiver lige før anretning.
  • 6 Skorzonerrødderne skrælles og lægges i ½ vand og ½ eddike, for ikke at blive mørke.
  • 7 De koges herefter møre i ½ mælk og vand, tilsat salt.
  • 8 Tages op og afkøles i koldt vand, og skæres i passende stykker, dækkes til med film og sættes på køl indtil de skal anvendes. Eddike og vindruekerneolien piskes sammen, og tilsæt derefter kapers, løg, estragon, kørvel, persille og æg.
  • 9 Dækkes til og sættes i køleskab ca. ½ time.
  • 10 Lige inden servering smages saucen til med salt og peber.
  • 11

    Anretning:

    På en tallerken lægges skorzonerrødderne op af culotte skiverne og sauce Vinaigrette lægges på meget forsigtigt ovenpå rødderne.
  • 12 Pas på ikke at ramme kødet. Et godt stykke brød er perfekt til.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt culotte med skorzonerrod vinaigrette

Opskriften er udviklet af