Hellefisk med et strejf af jul

Sådan gør du

  • 1

    Limefrugten halveres, saften presses ud og blandes med de øvrige ingredienser til marinaden. 

  • 2

    Hellefisken deles i mindre stykker, der lægges i halvdelen af marinaden og trækker i mindst 30 min. i køleskab, gerne længere.

     

  • 3

    Løget pilles og skæres i tynde skiver. Persillerod og gulerod skrælles og skæres i små tern. Bladsellerien snittes fint. Grøntsagerne blandes i et ovnfast fad.

     

     

  • 4

    Hellefisken tages op af marinaden, og fisken lægges på grøntsagerne.

     

  • 5

    Retten krydres med salt og peber, og mandelflagerne drysses over fisken.

     

  • 6

    Marinaden fra fisken og resten af blandingen hældes over grøntsagerne.

     

  • 7

    Retten tilberedes i ovn på næstnederste ovnrille ved 200° C i ca. 30 min., til fisken er mør.

  • 8

    Servering

    Hellefisk med et strejf af jul serveres varm som frokostret med groft brød til. Retten kan også serveres som middagsret til 4 pers. f.eks. med pasta og grøntsager til.

  • {{recipeDoneText}} Hellefisk med et strejf af jul

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier