Heksemutters giftige æbler

Energiinformation

  • Energi 250 Kj
  • Fedt 15 %
  • Kulhydrat 84 %
  • Protein 1 %

Sådan gør du

  • 1

    Vask æblerne i koldt vand, og tør dem godt med et rent viskestykke. Stik pinde i æblerne.

  • 2

    Kom sukker, vand og eddike i en lille gryde, og smelt det til en gennemsigtig, helt lys karamel – kog karamellen ved svag varme, til den tykner, ca. 15-20 min.

  • 3

    Test om karamellen er klar, således: Dyp en pind eller teske i karamellen og direkte derfra over i et glas koldt vand. Er karamellen helt hård og glasagtig, når den kommer op, er den klar.

  • 4

    Drej æblerne rundt i den varme karamel – et ad gangen – så de bliver helt glaserede, vip evt. gryden lidt imens. Dryp hvert æble lidt af over gryden, inden du vender det i kokosmel. Stil æblerne til tørre på et stykke bagepapir.

     

  • 5

    Spis heksemutters giftige æbler samme dag – men pas på, børn bliver vilde med dem!

     

  • {{recipeDoneText}} Heksemutters giftige æbler

Tip

Du kan også dyppe æblerne i lidt hakkede mandler eller nødder. Skal æblerne være giftigt røde, kan du komme et par dråber rød farve i karamellen, lige inden du overtrækker dem.

Opskriften er udviklet af