Havtaske og østers bagt i cocotter

Sådan gør du

  • 1 Grøntsagstoast
  • 2 Skræl gulerødder, persillerødder og skalotteløg, og kog dem møre i vand uden salt.
  • 3 Hæld kogevandet fra, og hak grøntsagerne groft i en foodprocessor.
  • 4 Rør grøntsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber.
  • 5 Rist brødet, og stryg det ristede brød med det friske hvidløg. Fordel grøntsagsmosen på brødene.
  • 6

    Havtaske og østers i cocotter

    Hak hvidløg og basilikum fint.
  • 7 Rør smørret med mandler, ingefær, hvidløg og basilikum.
  • 8 Skær havtasken i 8 stykker, og fordel dem i 4 ovnfaste cocotter.
  • 9

    Åben østersene med en østerskniv, tag dem ud, og læg 2 i hver cocotte. Hæld saften fra østersene i cocotterne.

  • 10 Fordel kryddersmørret på toppen af cocotterne, og krydr med salt og peber.
  • 11 Bag cocotterne i 10 min. i ovnen ved 170 grader.
  • 12 Servér med grøntsagstoastene.
  • {{recipeDoneText}} Havtaske og østers bagt i cocotter

Tip

Du kan undlade østers og evt. bruge lidt ekstra fisk. I stedet for havtaske kan du anvende havtaskekæber eller havkat.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier