Havreknas med chokolade og rosiner

Vi bager en lille plade havrekage, skærer den i små ruder, som vi dypper i chokolade og pynter med store fine rosiner. Ca. 25 stykker

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader. 
  • 2 Beklæd en bradepande med bagepapir. 
  • 3 Bland havregryn, sukker, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. 
  • 4 Skær smørret i tern og vend i. Rør rundt, og få dejen til at samle sig. Kom æggeblommen i, og rør rundt til en ensartet 
  • 5 Form dejen som en kugle, og læg på bagepapiret. Pres den flad og firkantet, ca. 1 cm tyk. Bages sprød og gylden midt i ovnen i ca. 16 minutter. Tag ud, skær i mundrette firkanter, og afkøl helt. 
  • 6 Spred kagerne ud over hele pladen. Smelt chokoladen i mikroovn eller over helt svag varme. Kom lidt chokolade på hver rude, og pynt straks med rosiner. 
  • 7 Du kan også vælge at dyppe kagerne i chokoladen og tage dem op med en gaffel og stivne ved stuetemperatur. Opbevares køligt i lufttæt boks.
  • {{recipeDoneText}} Havreknas med chokolade og rosiner

Opskriften er udviklet af