Havregrød med rabarber og pocheret æg

Havregrød med rabarber og pocheret æg

Prøv med et pocheret æg på grøden, det er super lækkert!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skyl blommer og rabarber.
  • 2 Skær blommer i både og rabarber i skiver.
  • 3 Tag en pande og rist græskarkernerne til de popper.
  • 4 Tag kernerne af blusset.
  • 5 Kom bygflager, vand, æblemost, lakrids og solbærsaft i en gryde.
  • 6 Tænd for blusset og kog grøden det til det tykner. Husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter, når det koger.
  • 7 Tag grøden væk fra blusset.
  • 8 Kom vand i en gryde.
  • 9 Kog vandet op og tilsæt hvidvinseddiken.
  • 10

    Pisk rundt med et piskeris så det hvirvler.

  • 11 Kom et udslået æg i vandet ad gangen.
  • 12 Sørg for at vandet hvirvler så hviderne kommer rundt om blommen.
  • 13 Tag ægget op af vandet med en hulske.
  • 14 Fordel grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • 15 Kom blommer, rabarber, græskarkerner og lidt honning på toppen af grøden.
  • 16 Kom et pocheret æg på toppen af hver portion.
  • {{recipeDoneText}} Havregrød med rabarber og pocheret æg

Tip

Lidt revet mørk chokolade på toppen af grøden smager dejligt. I stedet for pocheret æg, kan du også bruge blødkogt æg.

Opskriften er udviklet af