Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade

Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade

Hvis du ikke elsker svesker, kan du bruge bær.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
  • 2 Blend hasselnødder til groft mel.
  • 3 Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen.
  • 4 Kom hvidvinseddiken heri, og pisk dem til helt stift skum. Vend hasselnødblandingen i.
  • 5 Tag to bradepander, og dæk dem med bagepapir. Læg en spisetallerken herpå, og tegn en cirkel.
  • 6 Smør med lidt smør. Tag massen op med en ske, og fordel inden for cirklen.
  • 7 Bag bundene i 10-15 minutter, indtil de er tørre. Afkøl helt.
  • 8 Kom svesker i en lille skål. Overhæld dem med vand og cognac, og lad dem trække i 20 minutter.
  • 9 Afdryp dem, og mos/hak sveskerne fint.
  • 10 Pisk fløden til skum, og vend skum med svesker.
  • 11 Læg lagkagen sammen.
  • 12 Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn, og dekorer din kage. Drys eventuelt med lidt frysetørrede bær. Server kagen kølig.
  • Så er det spisetid! Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade

Opskriften er udviklet af