Gullash med paprika og kartoffelmos

Der er ikke noget som en smagfuld gullash med noter af paprika og tomat. Kødet er selvfølgelig mørt og serveret med en fløjsblød kartoffelmos. Netop den slags gullash giver vi dig opskriften på her. Forkæl dine nærmeste med denne skønne gullash! 

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3 Til gullash med paprika: Skær kødet ud i stykker på 2 x 2 cm.
  • 4 Pil og hak løgene. Pil hvidløgsfeddene.
  • 5 Varm olie og smør i en tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider.
  • 6 Tilsæt løgene og steg dem med et par minutter.
  • 7 Rør tomatpuré i retten.
  • 8 Rør knust hvidløg i retten.
  • 9 Tilsæt 1/2 liter vand og lad retten småkoge under låg ca. 30 min.
  • 10 Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på ca. 1 cm.
  • 11 Kog gulerødderne i gryden ca. 5 min.
  • 12 Skyl persille i koldt vand. Lad det dryppe godt af på rent køkkenrulle. Hak persillen.
  • 13 Rør majsstivelsen med koldt vand. Rør blandingen i retten og kog 3-4 minutter. Rør godt i gryden.
  • 14 Krydr gullashen med paprika og kommen. Kog et par minutter og smag til med salt, peber og krydderier.
  • 15 Spis gullash med kartoffelmos. Drys med persille.
  • 16 Til kartoffelmos: Skræl kartoflerne
  • 17 Skær store kartofler i mindre stykker.
  • 18 Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, der dækker. Tilsæt ikke salt til kogevandet.
  • 19 Kog kartoflerne ca. 20 min. til de er møre.
  • 20 Hæld kogevandet fra, gem lidt i en skål.
  • 21 Mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender.
  • 22 Hæld mælk i mosen og varm den igennem ved svag varme og rør.
  • 23 Rør smør i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Gullash med paprika og kartoffelmos

Tip

Vend lidt frisk persille i din kartoffelmos eller mos persillerødder i med kartoflerne. Det giver en god smag til den møre gullash. 

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier