Gullash med paprika og kartoffelmos
Nyd kartoffelmos og det dejlige møre kød til aftensmad sammen med folk, du holder af.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3 Til gullash med paprika: Skær kødet ud i stykker på 2 x 2 cm.
  • 4 Pil og hak løgene. Pil hvidløgsfeddene.
  • 5 Varm olie og smør i en tykbundet gryde. Brun kødet på alle sider.
  • 6 Tilsæt løgene og steg dem med et par minutter.
  • 7 Rør tomatpuré i retten.
  • 8 Rør knust hvidløg i retten.
  • 9 Tilsæt 1/2 liter vand og lad retten småkoge under låg ca. 30 min.
  • 10 Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på ca. 1 cm.
  • 11 Kog gulerødderne i gryden ca. 5 min.
  • 12 Skyl persille i koldt vand. Lad det dryppe godt af på rent køkkenrulle. Hak persillen.
  • 13 Rør majsstivelsen med koldt vand. Rør blandingen i retten og kog 3-4 minutter. Rør godt i gryden.
  • 14 Krydr gullashen med paprika og kommen. Kog et par minutter og smag til med salt, peber og krydderier.
  • 15 Spis gullash med kartoffelmos. Drys med persille.
  • 16 Til kartoffelmos: Skræl kartoflerne
  • 17 Skær store kartofler i mindre stykker.
  • 18 Kom kartoflerne i en gryde med koldt vand, der dækker. Tilsæt ikke salt til kogevandet.
  • 19 Kog kartoflerne ca. 20 min. til de er møre.
  • 20 Hæld kogevandet fra, gem lidt i en skål.
  • 21 Mos kartoflerne med et piskeris eller en stavblender.
  • 22 Hæld mælk i mosen og varm den igennem ved svag varme og rør.
  • 23 Rør smør i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
  • Så er det spisetid! Gullash med paprika og kartoffelmos

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier