Gulerodssuppe med sprøde fiskefileter

Fiskefileter og supper er ikke umiddelbart noget man forbinder med hinanden - men kombinationen er ikk' så ringe endda.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Pil skrællen af løgene og hak dem.
  • 3 Pil skrællen af hvidløgsfeddene (hvidløgsbådene) og hak dem.
  • 4 Skrub eller skræl gulerødderne.
  • 5 Skær enderne væk. Skær gulerødderne i stykker.
  • 6 Steg løgene klare i olie i en gryde ca. 5 min.
  • 7 Tilsæt hvidløg det sidste minut. Kom gulerødderne i gryden og steg dem et par minutter.
  • 8 Tilsæt peber, laurbærblade og vand eller bouillon.
  • 9 Kog suppen ca. 10 min. med låg, til gulerødderne er møre.
  • 10 Fisk laurbærbladene op.
  • 11 Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til den er jævn.
  • 12 Tilsæt mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.
  • 13 Hæld det tilbage i gryden og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • 14 Citronsaften presses af en halv citron.
  • 15 Skær roden af porren væk.
  • 16 Skær et snit på langs ned gennem den grønne del.
  • 17 Skyl al jorden af i en balje med koldt vand. Snit porren i tynde ringe. Kom ringene i en skål og drys dem på suppen lige før den skal spises.
  • 18 Skær rugbrødstern på ca. 1x1 cm.
  • 19 Rist dem sprøde på en varm pande.
  • 20 Steg fiskefileterne sprøde.
  • 21 Spis den varme suppe med porredrys, fiskefileter på toppen og ristet rugbrød.
  • 22 Steg fiskefilet lynhurtigt!
  • 23 Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  • 24 Hæld mel i en anden dyb tallerken og kom salt og peber i.
  • 25 Steg 4-6 fileter ad gangen. Vend begge sider i æg og vend dem derefter i melet.
  • 26 Smelt 1½ spsk. smør på en pande ved god varme til det er lysebrunt.
  • 27 Tag panden fra varmen, mens fisken kommer på.
  • 28 Læg 4-6 fileter på panden.
  • 29 Sæt den over igen og steg ved god varme i 2-3 minutter på hver side.
  • 30 Vend med en palet.
  • 31 Tag fiskene af panden, vask panden ren og steg en ny portion.
  • {{recipeDoneText}} Gulerodssuppe med sprøde fiskefileter

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier