Energiinformation

  • Protein 9 g.
  • Kulhydrater 38 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 212 kcal
  • Fedtenergi 19 %

Sådan gør du

  • 1

    Rist solsikkekernerne ganske let og læg dem til afkøling på en tallerken.

  • 2

    Opløs gær i lun mælk, ikke over 32 grader, hvilket vil sige knap håndvarmt. Højere temperatur vil ødelægge gærcellernes evne.

  • 3

    Rør væden med olie, skyr, æg, honning, kanel, solsikkekerner og gulerod.

  • 4

    Bland salt og mel og rør det i væden til en ensartet dej – med maskin- eller håndkraft.

  • 5

    Stil dejen til hævning, ca. en time, til dobbelt størrelse, lunt under et klæde.

  • 6

    Slå dejen ned og form 12 boller, som placeres på bagepapir på en bageplade. Efterhæver i 20 min. lunt under et klæde.

  • 7

    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 8

    Bag bollerne i 12-15 min., til de er gyldne.

  • {{recipeDoneText}} Gulerodsboller

Opskriften er udviklet af