Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2 Læg bagepapir på en bageplade
  • 3 Tænd ovnen på 200 grader
  • 4 Vask, skræl og riv guleroden
  • 5 Smuldr gæren i en stor skål
  • 6 Hæld vandet i en gryde. Lun vandet
  • 7 Hæld det lune vand over gæren. Rør til gæren er opløst
  • 8 Kom vand, A38 og salt i skålen. Rør
  • 9 Kom gulerod og grahamsmel i skålen. Rør godt
  • 10 Kom lidt efter lidt hvedemel i skålen
  • 11 Slå og ælt dejen godt
  • 12 Ælt dejen på bordet
  • 13 Læg dejen i skålen
  • 14 Læg en plastikpose over skålen
  • 15 Lad dejen hæve i 15 minutter
  • 16 Rul dejen til en pølse og del den i 8 stykker
  • 17 Form 8 gulerodsboller og sæt dem på bagepladen
  • 18 Læg en plastikpose over gulerodsbollerne
  • 19 Lad bollerne hæve i 10 minutter
  • 20 Pensl bollerne med vand
  • 21 Sæt bollerne midt i ovnen
  • 22 Bag bollerne i cirka 15 minutter
  • 23 Tag gulerodsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist
  • {{recipeDoneText}} Gulerodsboller

Tip

Server for eksempel gulerodsbollerne til Røddernes suppe.

Opskriften er udviklet af