Grove pandekager med frugtsalat

Gør dine pandekager sundere ved at bruge groft mel og server dem sammen med en lækker frugtsalat.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Slå æggene ud i en skål. Pisk dem sammen med olie, de to slags mel, sukker og salt, til dejen er uden klumper.
  • 3 Pisk lidt mælk i dejen ad gangen, til den er jævn. Stil dejen i køleskabet og lav tilbehør.
  • 4

    Frugtsalat

    Skræl bananerne og skær dem i mindre stykker. Bland banan med lidt citronsaft. Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk. Skær i mindre stykker. Skyl vindruerne og skær dem evt. i halve. Bland frugterne sammen til en salat.

  • 5

    Appelsinsalat og chilismag til et yoghurt: Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Flæk chilien på langs og skrab kerner og de hvide sidevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder. Rør lidt chili og honning i yoghurten, og smag til om den er tilpas stærk og sød. Smagen bliver stærkere efter lidt tid.

  • 6 Steg pandekagerne: Varm en slip-let pande godt op, og smelt 1/2 tsk. smør. Hæld ca. 1/2 dl dej på panden, og vip panden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Bag pandekagerne på begge sider et par minutter, og vend dem med en paletkniv.
  • 7

    Spis pandekagerne med frugtsalat eller appelsinsalat med chilismag til et yoghurt 

  • {{recipeDoneText}} Grove pandekager med frugtsalat

Tip

Pandekager kan holde sig et par dage i køleskab. Læg dem på en tallerken med et stykke madpapir imellem hver, så er de lettere at skille fra hinanden, når de bliver kolde.

Opskriften er udviklet af