Grov kartoffelmos med bacon, æblestykker med timian og grønkålsdrys

Her en velkendt og lækker ret. Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Skrub kartoflerne med en børste eller skræl dem.
  • 3 Skær store kartofler i mindre stykker.
  • 4 Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand.
  • 5 Kog dem med låg i ca. 20 min.
  • 6 Mens kartoflerne koger, går du i gang med æbler og bacon (punkt 9).
  • 7 Kartoffelmos: Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre.
  • 8 Hæld vandet fra kartoflerne, du kan f.eks. hælde kartoflerne i et dørslag.
  • 9 Kom kartoflerne tilbage i gryden.
  • 10 Stød kartoflerne til mos med et piskeris.
  • 11 Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.
  • 12 Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.
  • 13 Skyl timian. Pil bladene af stilkene.
  • 14 Skyl grønkålen på samme måde.
  • 15 Skær de grove stilke fra grønkålen. Skær kålen i fine strimler.
  • 16 Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk.
  • 17 Brug en æbledeler, hvis du har en.
  • 18 Skær bacon i tern. Vask skærebræt og kniv.
  • 19 Steg ternene sprøde på en pande ved middel varme.
  • 20 Tag de sprøde tern op på en tallerken.
  • 21 Tør lidt af fedtet på panden væk med et rent stykke køkkenrulle.
  • 22 Pas på, panden er varm!
  • 23 Steg æblestykkerne i det sidste fedt på panden, så de er gyldne på begge sider.
  • 24 Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.
  • 25 Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål.
  • {{recipeDoneText}} Grov kartoffelmos med bacon, æblestykker med timian og grønkålsdrys

Tip

Det er let at dele æbler i både med en æbledeler.

Opskriften er udviklet af