Grøntsagspakker med yoghurtdip

Grøntsagspakker med yoghurtdip

Spændende brødpakker fyldt med sunde grøntsager. Grøntsagspakkerne kan også spises kolde og er derfor en god alternativ madpakke dagen derpå.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3 Dej: Bland alle ingredienserne til dejen i en skål.
  • 4 Ælt dejen godt evt. på en røremaskine.
  • 5 Kom dejen i en madplastikpose eller pak i husholdningsfilm, og lad dejen hvile i ca. 1 time.
  • 6 Fyld: Skræl kartoflerne og kog dem ca. 10 minutter i en rummelig gryde med vand.
  • 7 Skræl gulerod og persillerod. Skær roden af dem. Kog dem med kartoflerne 10 minutter. Hæld kogevandet fra.
  • 8 Skær kogte kartofler, gulerod og persillerod i mindre stykker.
  • 9 Bland dem med olie, karry og ærter. Krydr med salt.
  • 10 Læg bagepapir på bageplade.
  • 11 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 12 Pakker: Del dejen i 15 stykker.
  • 13 Rul hvert stykke dej tyndt ud med en kagerulle til en cirkel med diameter på ca. 20 cm.
  • 14 Fordel fyldet på den ene halvdel af dej-cirklerne.
  • 15 Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel.
  • 16 Pensl dejen i kanten og fold den anden halvdel hen over fyldet.
  • 17 Tryk kanterne sammen med en gaffel.
  • 18 Læg pakkerne på bagepladen.
  • 19 Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne ca. 15 min. til de er gyldne.
  • 20 Til yoghurtdip: Pil og knus hvidløg.
  • 21 Rør yoghurt med hvidløg.
  • 22 Skyl persillen i koldt vand, og lad den dryppe godt af.
  • 23 Hak persillen og rør den I dippen.
  • 24 Krydr med salt og peber.
  • 25 Lad dippen stå koldt ca. 30 minutter, så den får mere smag.
  • 26 Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde med yoghurtdip.
  • {{recipeDoneText}} Grøntsagspakker med yoghurtdip

Opskriften er udviklet af