Saucen består primært af bagte, blendede grøntsager. Den er dejlig tyk og cremet og slet ikke så fed som mange andre saucer.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 2 Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  • 3 Kom dem og de hele, pillede fed hvidløg i en bradepande.
  • 4 Vend med olivenolie og drys med salt og peber.
  • 5 Bag grøntsagerne møre i ca. 40 minutter.
  • 6 Afkøl.
  • 7 Kom i en blender sammen med bouillon, estragon og eddike.
  • 8 Blend til mos.
  • 9 Vend mosen med cremefraiche og smag til med salt.
  • 10 Hæld i en skål og dæk med film eller vælg en gryde, hvis du vil varme den op lige før servering.
  • {{recipeDoneText}} Grøntsags bearnaise

Tip

Ønsker du intens hvidløgssmag, kan du rive to fed hvidløg ned i den kolde sauce. Den kan sagtens spises kold. Men ønsker du at servere den varm, opbevarer du den i en gryde og varmer den hurtig igennem, lige før I skal spise.

Opskriften er udviklet af