Saucen består primært af bagte, blendede grøntsager. Den er dejlig tyk og cremet og slet ikke så fed som mange andre saucer. Den kan sagtens spises kold. Men ønsker du at servere den varm, opbevarer du den i en gryde og varmer den hurtig igennem, lige før I skal spise.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 2 Skær grøntsagerne i mindre stykker. Kom dem og de hele, pillede fed hvidløg i en bradepande. Vend med olivenolie og drys med salt og peber. Bag grøntsagerne møre i ca. 40 minutter. 
  • 3 Afkøl.
  • 4 Kom i en blender sammen med bouillon, estragon og eddike. Blend til mos. 
  • 5 Vend mosen med cremefraiche og smag til med salt.Hæld i en skål og dæk med film eller vælg en gryde, hvis du vil varme den op lige før servering.
  • 6 Tip: Ønsker du intens hvidløgssmag, kan du rive to fed hvidløg ned i den kolde sauce.
  • {{recipeDoneText}} Grøntsagsbearnaise

Opskriften er udviklet af