Grønsagswok med lammehjerte
Det er velsmagende, billigt og nærende at spise indmad. Hjerte er en mager muskel der kan lynsteges og blive lækker, men begynder den at koge bliver den sej og skal koge meget længe før den igen bliver mør.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Kog evt. ris som angivet på pakken.
  • 3 Skyl hjertet i koldt vand og fjern evt. rester af blod. Skær kødet ud i strimler som tykke tændstikker. Dup dem med køkkenrulle til de er tørre.
  • 4 Skræl gulerødder med en skrællekniv. Skær enderne af og skyl gulerødderne i koldt vand.
  • 5 Skær gulerødderne ud i 5 cm lange stykker. Skær et stykke af og læg gulerodsstykket på den flade sider. Skær tynde skiver. Skær skiverne i strimler.
  • 6 Skær roden og den allerøverste del af porrerne væk. Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl al jorden væk i koldt vand. Skær porrerne ud i 5 cm lange stykker og skær dem ud i strimler.
  • 7 Skær et stykke af kålhovedet. Skær stokken væk: Den skal ikke bruges. Snit kålen fint på samme størrelse som de andre grønsager.
  • 8 Skær toppen af fenniklen: Den skal ikke bruges. Snit fennikel i strimler på samme størrelse som de andre grønsager.
  • 9 Flæk chilien på langs, og skrab kerner og evt. de hvide sidevægge væk – de er stærke. Hak chilien, og vask hænder straks.
  • 10 Pil skrællen af hvidløget og knus det.
  • 11 Varm en wok (eller en stor stegegryde) Mærk med hånden hen over wokken om den er så varm, at man er nødt til at flytte hånden. Steg hjertestrimler i olie 2-3 min. Tag det derefter op af panden og læg det på en ren tallerken.
  • 12 Tilsæt 1 spsk olie og svits knust hvidløg, og fint hakket chili et par minutter.
  • 13 Tilsæt alle grønsagerne og rør rundt. Tilsæt stegt hjerte, limesaft, tamari eller soyasovs og honning og varm det igennem meget kort tid – ca. 30 sekunder - og smag til med salt og peber.
  • 14 Skyl koriander eller andre krydderurter i koldt vand. Dup dem tørre på køkkenrulle og drys over retten. Spis den frisklavet evt. med ris.
  • {{recipeDoneText}} Grønsagswok med lammehjerte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier