Grøn rissalat
Ris, grøntsager og en dressing med ingefær peberrod denne salat spændende og frisk.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Til ris: Hæld 4 dl vand og ½ tsk. salt i en gryde.
  • 3 Kog vandet. Hæld risene i gryden og kog dem i 12 minutter.
  • 4 Sluk for risene og lad dem stå i 12 minutter.
  • 5 Hæld risene i et fad og lad dem køle af.
  • 6 Til grøntsager: Hæld 2 dl vand og ½ tsk. salt i en gryde. Kog vandet.
  • 7 Hæld ærterne i gryden og kog dem i 1 minut.
  • 8 Hæld vandet fra ærterne.
  • 9 Læg ærterne på en tallerken og lad dem køle af.
  • 10 Skær top og rod af radiserne. Skyl dem godt.
  • 11 Skær radiserne i tynde skiver.
  • 12 Skyl forårsløgene. Skær rod og top af.
  • 13 Skær forårsløgene i tynde skiver.
  • 14 Til dressing: Pres citronen og hæld saften i en lille skål.
  • 15 Hæld olien i skålen.
  • 16 Skræl ingefæren og riv den.
  • 17 Mål ½ spsk. ingefær af og kom det i skålen.
  • 18 Skræl peberroden og riv den.
  • 19 Mål ½ spsk. peberrod af og kom det i skålen.
  • 20 Pisk dressingen sammen.
  • 21 Smag dressingen til med salt og sukker.
  • 22 Hæld dressingen over risene.
  • 23 Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
  • 24 Skyl persillebladene godt og hak dem.
  • 25 Drys persillen over salaten og server den.
  • {{recipeDoneText}} Grøn rissalat

Tip

Forslag til tilbehør: Fuldkornsbrød eller foccacia-brød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier