Grillstegt polenta og olivensalat

Vinanbefaling: Falasco Garganega hvidvinVinens smag træder fint frem, fordi vi serverer et stykke grillet polenta, som har en meget mild smag sammen med lidt oliven.Server gerne vinen ved 10-12 grader.

Sådan gør du

  • 1 Bring vandet i kog i en gryde, kom salt i.
  • 2 Drys polentamel i det kogende vand lidt ad gangen, mens du pisker. Bliv ved, til du har en grød – det tager kun få minutter.  
  • 3 Læg bagepapir på bradepande eller køkkenbord.
  • 4 Skrab den varme polenta over på papiret, og smør den ud med en ske. Polentaen bør være ca. 2 cm tyk. Lad polentaen køle helt af.
  • 5 Skær den i ruder eller trekanter på ca. 5x4 cm.  
  • 6 Pensl lidt olie på begge sider, og steg polentaen sprød på en grillpande eller en almindelig pande.  
  • 7 Hak oliven ganske fint, vend dem med olie, og dryp resultatet over den varme polenta.
  • {{recipeDoneText}} Grillstegt polenta og olivensalat

Opskriften er udviklet af