Grillet spidskål med østersyoghurt, urter og ristet boghvede

En grill-opskrift der både er overraskende og meget simpel. Næsten alt er hentet i den danske sommer.

Sådan gør du

  • 1 Fjern de yderste grove blade på spidskålen og skyl godt. 
  • 2 Flæk kålen på langs og lad vandet dryppe af, mens du tilbereder de andre råvarer. 
  • 3 Pil skalotteløget og hak det fint. Kom løget i en lille skål og hæld æbleeddike over, så det kun lige dækker. Krydr med salt og peber og lad løgene trække i eddiken i mindst 30 minutter. 
  • 4 Rist boghveden på en tør pande ved god varme, 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Gem dem til senere, når du skal anrette. 
  • 5 Kom spidskålen på grillen og grill den 3-4 minutter på hver side, ved middelvarme. Krydr med salt og peber undervejs, lad bare kålen få lidt god farve. 
  • 6 Åbn østersene og hak dem fint, tilsmag yoghurten med østerssaften og de hakkede østers samt lidt salt og peber. 
  • 7 Anret den grillede spidskål på et lille fad, kom østersyoghurt henover. 
  • 8 Drys løg og boghvede på, nip til sidst lidt dildspidser og karse på toppen. 
  • 9 Opskrift af Mikkel MaarbjergKilde: Irma Krydderiet nr. 4, 2016
  • {{recipeDoneText}} Grillet spidskål med østersyoghurt, urter og ristet boghvede

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier