Gratineret hellefisk med soltørrede tomater

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 2 Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
  • 3 Skær tomater i brede strimler.
  • 4 Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
  • 5 Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
  • 6 Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
  • 7 Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.
  • {{recipeDoneText}} Gratineret hellefisk med soltørrede tomater

Tip

Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til. I stedet for hellefisk kan du anvende rødtunge, skærising, ising, skrubbe, torsk, sej, kulmule, kuller eller lange.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier