Gratin af dine rester
Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bruger rester af kogte grøntsager og skinke til en lækker og luftig gratin.
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Sæt ovnen på 200 grader. 

  • 2

    Fordel grøntsagsrester og kogte skinketern i fadet.

     

  • 3

    Krydr med lidt salt og peber.

  • 4

    Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.

     

  • 5

    Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig.

     

  • 6

    Hæld saucen til afkøling i en skål.

     

     

  • 7

    Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.

  • 8

    Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. 

  • 9

    Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.

  • {{recipeDoneText}} Gratin af dine rester

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier