Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bruger rester af kogte grøntsager og skinke til en lækker og luftig gratin.

Sådan gør du

  • 1

    Sæt ovnen på 200 grader. 

  • 2

    Fordel grøntsagsrester og kogte skinketern i fadet.

     

  • 3

    Krydr med lidt salt og peber.

  • 4

    Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.

     

  • 5

    Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig.

     

  • 6

    Hæld saucen til afkøling i en skål.

     

     

  • 7

    Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.

  • 8

    Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. 

  • 9

    Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.

  • {{recipeDoneText}} Gratin af dine rester

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier