Græskarsuppe med krydderurteolie

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 1.3 g.
  • Kulhydrater 6.8 g.
  • Fedt 3.9 g.
  • Energifor./ pers 464 kcal
  • Fedtenergi 53 %

Sådan gør du

  • 1 Skær rødløg og chili (minus kerner) fint og vend det i olivenolie i suppegryden. 
  • 2 Når det er blødt og blankt, kommes tern af græskarkød og salt i. Vend det godt i et minuts tid over varmen. 
  • 3 Kom bouillon ved og lad det simre i 15 minutter. 
  • 4 Kom fintrevet ingefær, fintrevet skal og saft fra appelsinerne og piskefløde eller kokosmælk i. Kog op. 
  • 5 Blend suppen og smag den til med salt og peber. 
  • 6 Hak persille og purløg meget fint og bland det med olie. 
  • 7

    Anretning

    Anret suppen med dryp af krydderurteolie og brød ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Græskarsuppe med krydderurteolie

Tip

Et græskar kræver kræfter og sikkerhed med en skarp kniv at håndtere. Del græskar, skær skallen af, skrab kernerne ud med en ske, og skær græskarkødet i tern. Kog eller bag dem til supper, bag dem og afkøl dem og brug dem i salater eller lav en puré/mousse, som tilbehør til kød eller fjerkræ. Eller riv kødet og anvend det i kager. For at få et mere proteinfyldt måltid, og dermed mere energirigt og mættende, kan man koge kyllingefilet eller kyllingeinderfilet, skære det i tern og komme det i suppen.

Opskriften er udviklet af