Gråand med rodfrugter og pærer

Gråand er dansk vildt, der er mørkere i kødet end almindelig and. Gråand bliver skudt, så tjek.for hagl inden tilberedning, så tandskagder undgås. Gråand håndteres som fjerkræ og holdes derfor adskilt fra de øvrige fødevarer.

Sådan gør du

  • 1 Kog spelten efter anvisning på emballagen.
  • 2 Tjek kødet for hagl (kig efter huller i kødet). Skær kødet ud i 4 passende stykker, såfremt der kun er et stykke pr. pakke. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber.
  • 3 Brun kødet på begge sider i en pande i smør og rapsolie.
  • 4 Kom timianstilkene heri sammen med 2-3 dl vand.
  • 5 Læg låg på panden og lad kødet braisere i ca. 10 minutter.
  • 6 Imens skrælles knoldsellerien og skæres i tynde strimler. Skær porrerne i grove skiver. Svits dem møre på en pande i rapsolie i 2-3 min. Pærerne skæres i både og svitses med yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  • 7 Tag kødet op når det føles fast og er gennemstegt. Smag skyen til med ribsgele, vildtfond og citronsaft.
  • 8 Server gråand med skysauce, spelt og grøntsager.
  • {{recipeDoneText}} Gråand med rodfrugter og pærer

Tip

Lad en skefuld flødeost eller blåskimmel ost smelte ned i skyen før servering.

Opskriften er udviklet af