Gammeldags æblekage

Lav med fordel æblemosen og rasp om formiddagen. Pisk creme og saml kagen lige inden servering.

Sådan gør du

  • 1

    Æblemos

    Skær æbler i tern (med skræl). Kom æblerne i en gryde med vand. Slids vaniljestængerne og skrab kornene ud og kom korn og stænger ned til æblerne. Kog æblerne op, skru ned for varmen og lad æblerne simre i 10 minutter. Sluk for blusset og kom sukkeret i æblerne og rør let i mosen. Lad den afkøle og stil den herefter på køl.
  • 2

    Rasp

    Hak mandlerne groft, rist dem let på en tør pande, kom smør, rasp og sukker ved. Og rist nu ved middelvarme, til raspen er gylden, mens du hele tiden holder den fra bunden. Læg den på en tallerken til afkøling.
  • 3

    Servering

    Æblekagen portionsanrettes i små skåle lige inden servering. Læg 3 hele makroner i hver skål. Fordel æblemosen over. Læg raspen over – gem lidt til topping. Pisk fløden blød med et nip sukker. Kom cremefraiche ved og pisk videre til en silkeblød creme. Anret cremen over raspen og top med ganske lidt rasp. Server straks!
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags æblekage

Tip

Bunden, makronerne kan evt. dryppes med calvados, cognac eller portvin. Men det er lidt noget med – er der børn med til bords. De fungerer fint som de er, æblemosen vil blødgøre dem.

Opskriften er udviklet af