Fyldte flade brød med ærte-hummus

Fyldte flade brød med ærte-hummus

80.000 skolebørn lavede denne klimavenlige opskrift i skolekøkkenet i projekt ’Mad eller hvad´ i 2009. 68 % af børnene synes godt om den klimavenlige ret. Hvad synes du?
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Kom bouillon-terning og vand i en gryde.
  • 3 Kog bouillonen.
  • 4 Pil og pres hvidløget.
  • 5 Kom hvidløget i gryden.
  • 6 Kom 'Møllerens gule ærter' i gryden.
  • 7 Kog ærterne i 5 minutter. Rør en gang imellem.
  • 8 Rør ærterne til en mos.
  • 9 Tilsæt lidt vand, hvis ærtemosen er for tyk.
  • 10 Hæld ærtemosen i en skål.
  • 11 Hæld rapsolie og æbleeddike i skålen. Bland med en ske.
  • 12 Skyl persille og purløg og hak det fint med en kniv.
  • 13 Kom persille og purløg i skålen og bland.
  • 14 Kom salt og peber i skålen. Bland.
  • 15 Smag ærte-hummusen til med salt, peber og æbleeddike og lad den stå.
  • 16

    Brødene

    Skær brødene over og rist dem på en brødrister.
  • 17 Skyl hvidkålen og skær den i meget tynde strimler.
  • 18 Hæld rapsolien i en gryde og varm den op.
  • 19 Kom hvidkålen i gryden.
  • 20 Rør og svits kålen.
  • 21 Kom vand og salt i gryden. Rør i 1 minut.
  • 22 Læg låg på gryden og sluk for gryden.
  • 23 Damp kålen i 3 minutter til den er sprød.
  • 24 Hæld vandet fra kålen.
  • 25 Læg kålen på den ene halvdel af brødene.
  • 26 Smuldr fetaosten og læg den over kålen.
  • 27 Skyl og hak mynten.
  • 28 Læg mynten over fetaen.
  • 29 Læg ærte-hummus over mynten.
  • 30 Læg den anden halvdel af brødet over ærte-hummusen.
  • {{recipeDoneText}} Fyldte flade brød med ærte-hummus

Tip

Hvis du har god tid, kan du bruge flækærter i stedet for ’Møllerens Gule Ærter’. Brug 250 gram flækærter, 6 dl vand og ½ grøntsags-bouillonterning i stedet for de tre første ingredienser. I punkt 7 skal fælkærter koge i 45 minutter og derefter blendes.

Opskriften er udviklet af